Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Από το Πολιτικό Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Νίκου Σηφουνάκη, ανακοινώνεται ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ υπέγραψε τα Τεχνικά Δελτία για τα παρακάτω έργα : «Εγκατάσταση Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων του οικισμού Θάνους του Δήμου Λήμνου» και «Έργα Συλλογής Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων Μούδρου, Λύχνων και Ρωμανού του Δήμου Λήμνου» ώστε να ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ), προϋπολογισμού 784.000 ευρώ και 3,4εκ. ευρώ, αντίστοιχα.

Σε δήλωση του, με αφορμή αυτή την εξέλιξη ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Σηφουνάκης επισημαίνει: «Θετικός είναι ο ρυθμός υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) του ΥΠΕΚΑ, με την ένταξη σ’ αυτό πολλών έργων αποχετευτικών δικτύων και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων (βιολογικοί καθαρισμοί) οικισμών όπως του Δήμου Λήμνου.

Ήδη έχουμε σημαντική εξέλιξη με την ένταξη στο ΕΠΠΕΡΑΑ των έργων «Εγκατάσταση Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων του οικισμού Θάνους του Δήμου Λήμνου» και «Έργα Συλλογής Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων Μούδρου, Λύχνων και Ρωμανού του Δήμου Λήμνου» με την υπογραφή των Τεχνικών Δελτίων και την αποστολή των σχετικών εγγράφων «Αποδοχής Όρων» προς υπογραφή στον Δήμο Λήμνου, ώστε να προχωρήσει η τελική ένταξη και δημοπράτηση των τόσο σημαντικών έργων για τους παραπάνω οικισμούς.

Τέλος, είναι αναγκαία η στενή συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου Λήμνου με τις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να προχωρήσουν όλα τα παρεμφερή έργα που έχουν δρομολογηθεί».